Appel ijsthee met Apple Berry

Voel je het al hoe de zomer zich aankondigt? Heerlijk! Let er wel op dat je jezelf voldoende blijft hydrateren. Er is geen betere manier om van deze zomerse dagen te genieten dan met een verfrissend drankje in de hand.

Als je op zoek bent naar een heerlijke én gezonde dorstlesser; zoek niet verder! Deze zelfgemaakte appel ijsthee is een absolute aanrader. Ze is heerlijk in haar eenvoud en is toch zeer smaakvol. De natuurlijke zoetheid van appels met de verkwikkende eigenschappen van onze Apple Berry. Die trouwens ideaal is voor kinderen. Een perfect alternatief voor zoete frisdranken! Apple Berry is een echte smaakbom die alle zintuigen prikkelt. Worden jouw smaakpapillen al wakker?

Ontdek hier hoe je deze heerlijke ijsthee maakt.

Ingrediënten:

  • 2 appels (bij voorkeur zoetzure)
  • 4 theezakjes Apple Berry
  • 1 liter mineraal water
  • Ijsblokjes
  • optioneel: verse muntblaadjes, honing of een andere zoetstof, 4 schijfjes sinaasappel

Bereiding:

Breng het water aan de kook en voeg de theezakjes toe. Laat de thee 3 minuten trekken. Verwijder vervolgens de theezakjes en laat de thee volledig afkoelen.

Schil de appels en snijd ze in stukjes. Doe ze in een blender of een keukenmachine en mix ze totdat je een gladde appelmoes hebt.

Giet de afgekoelde thee in een kan en voeg de appelmoes toe. Roer goed totdat alles goed gemengd is. Proef en voeg eventueel wat honing of een andere zoetstof toe. Zo kan je de smaak naar wens versterken.

Vul 4 glazen met ijsblokjes en giet de appel ijsthee erover. Garneer nu met verse muntblaadjes en doe een schijfje sinaasappel in elk glas. Dit geeft een extra verfrissende smaak en een mooie presentatie.

Nu rest er je enkel nog te genieten van je zelfgemaakte appel ijsthee. Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *