Duurzaamheid

Sinds het prille begin, het ontstaan van het idee om ons theebedrijf Pip’s op te starten, hebben we steeds gehandeld volgens 2 belangrijke principes: betrouwbaarheid en duurzaamheid.

Vanuit deze twee uitgangspunten zijn we gestart met onze zoektocht naar de meest eerlijke manier om onze thee voor jullie te produceren en verpakken. Dit gebeurt dan ook steeds met het oog op verschillende aspecten:

Herkomst van onze thee:

Bij het kiezen van een leveranciers, kiezen we voor een langdurige samenwerking waarbij het menselijk aspect zeker aanwezig is. Onze partners gaan ter plaatse, inspecteren de productiefaciliteiten, de landbouw-, teelt- en oogstomstandigheden, praten met de lokale bevolking, sturen bij waar nodig is en ondersteunen de theeboeren in het ondernemen.

 

Kwaliteit van onze thee:

Theebladeren bevatten veel essentiële smaakstoffen die jouw heet kopje thee een volle, intense smaak geven. 

Wanneer theeblaadjes worden gemalen of gebroken in kleine stukjes, zoals bij de meest gekende theemerken, drogen deze smaakstoffen zeer snel uit. Bij het uitdrogen verliezen ze dan helaas zo goed als al hun smaak.

Wanneer theebladeren daarentegen in hun volle, natuurlijke vorm worden gelaten, drogen ze niet uit. Hierdoor geven ze jouw thee méér smaak. Dan spreken we over whole leaf tea.
Bij onze Pip’s whole leaf tea, kan je élk ingrediënt met het blote oog onderscheiden.

Wij weten graag wat we drinken, jij ook?

 

Verpakking en duurzaamheid:

We kiezen voor verpakking met het oog op hergebruik, behoud van kwaliteit, zo weinig mogelijk afval én recycleerbaar materiaal. Vandaar onze logische keuze voor tinnen blikjes.

Onze blikverpakking is luchtdicht en wordt afgeschermd van licht en vocht. Hierdoor kunnen we steeds een behoud van smaak en kwaliteit van onze thee garanderen.

Wist je bovendien dat blik oneindig gerecycled kan worden zonder verlies van kwaliteit en bij recyclage zelfs tot 95% energiebesparend is? Een mooi en toch milieuvriendelijk alternatief!

 

Sociaal engagement:

Overal ter wereld hebben de mensen te kampen met natuurrampen, dakloosheid, armoede en honger. Problemen die we alleen niet opgelost krijgen, maar we kunnen uiteraard wel een steentje bijdragen.

Om die reden kiezen wij ook doordacht onze theeleveranciers uit. We slaan onze handen in elkaar met bedrijven die actief bezig zijn met de sociale betrokkenheid en verantwoordelijkheid van hun lokale theeboeren.

Maar niet enkel ontwikkelingslanden krijgen bij ons prioriteit. Ook in ons eigen, kleine België is er meer dan nood aan steun en kansen, in tewerkstelling bijvoorbeeld.

Pip’s werkt daarom samen met verschillende maatwerkbedrijven, ook wel beschutte werkplaatsen genoemd. Deze sociale ondernemingen kunnen mensen tewerkstellen die wegens persoonlijke omstandigheden geen job in een regulier bedrijf kunnen vinden, denk aan volwassenen met een (licht) verstandelijke, psychische of motorische beperking.