Groene thee drinken is goed voor je gezondheid

Groene thee is een eeuwenoude drank met wortels in Azië. Maar de laatste jaren heeft de theesoort wereldwijd aan populariteit gewonnen. Hoe zou dat komen? Pip’s Tea ging voor u op onderzoek uit!

Naast de verkwikkende smaak, heeft groene thee een schat aan gezondheidsvoordelen. Wie verder leest, zal merken dat het de moeite waard is om een kopje groene thee toe te voegen aan je dagelijkse routine.

Groene thee drinken, is goed voor…

1. Je hart. Verschillende studies tonen aan dat regelmatig groene thee drinken kan bijdragen aan een gezond hart. Zo helpt het bij het verlagen van het slechte LDL-cholesterolniveau en de bloeddruk.1 Het risico op hartaandoeningen vermindert daarmee.

2. Je gewicht. Groene thee is je bondgenoot bij gewichtsbeheer.2 Zo stimuleert het je metabolisme en de vetverbranding die daarmee gepaard gaat. Het onderdrukt bovendien ook de eetlust dus het helpt je als het ware om minder calorieën te consumeren.

3. Je hersenen. In groene thee zit cafeïne en L-theanine. Samen hebben ze een milde, kalmerende werking. Dat kan de concentratie en alertheid verbeteren zonder dat het je nerveus maakt.

4. Je bloedsuikerspiegel. Groene thee verbetert de insulinegevoeligheid en bevordert op die manier de stabiliteit van de bloedsuikerspiegel.

5. Je huid. Groene thee heeft antioxidante eigenschappen waardoor het huidproblemen als acné en vroegtijdige veroudering vermindert. Vandaar dat heel wat huidverzorgingsproducten groene thee-extracten bevatten.

6. Je mond. Naast antioxidante eigenschappen, heeft groene thee ook antibacteriële en antivirale eigenschappen. Het helpt op die manier mondinfecties en een slechte adem voorkomen.

7. Je stresslevel. L-theanine helpt bij het verminderen van stress en angst.

Hoewel groene thee duidelijk tal van gezondheidsvoordelen heeft, is het belangrijk om te onthouden dat het geen wondermiddel is. Een gezonde levensstijl met een gebalanceerd voedingspatroon en voldoende lichaamsbeweging blijft van groot belang. Echter kan de toevoeging van enkele kopjes groene thee aan je dagelijkse routine dus zeker bijdragen aan een betere algehele gezondheid en welzijn.

Al is het maar om dagelijks een moment voor jezelf te nemen en te genieten van een rustmoment. Je lichaam zal je dankbaar zijn.

Welke groene Pip’s Tea voeg jij toe aan je dagelijkse routine? Green Tea Bancha? Of liever Green Tea Lemon? Onze Green Tea Bancha is een Japanse groene thee met een rokerig karakter. De Green Tea Lemon is frisser en milder van smaak. Probeer ze beiden en kies je favoriet. Je shopt ze hier: https://www.pips-tea.com/product-categorie/losse-thee/?filter_theesoort=groene-thee

Enjoy the moment!

1 Deze meta-analyse suggereert dat groene thee de bloeddruk en zowel de totale cholesterol als het Lage-Dichtheid Lipoproteïne cholesterol kan verbeteren. Lees hier het volledige artikel: https://link.springer.com/article/10.1007/s00394-014-0720-1

2 Dit onderzoek toont aan dat 12 weken behandeling met hoog gedoseerd groene thee-extract resulteert in significant gewichtsverlies, verminderde middelomtrek en een consistente afname van de totale cholesterol- en LDL-plasmaspiegels zonder bijwerkingen of nadelige effecten bij vrouwen met centrale obesitas. Lees hier het volledige artikel: https://www.clinicalnutritionjournal.com/article/S0261-5614(15)00134-X/fulltext

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *